(untitled) (Innovate Conferences, 2025)
Gepatit A ning epidemiologik nazorati uning oldini olish bo’yicha chora-tadbirlarning diqqatini, mazmunini, hajmini va vaqtini ta’minlaydi. Nazorat 3 qismdan iborat: axborot, diagnostika va boshqaruv. Barcha birlamchi ma’lumotlarni to’plash, uni baholash, qayta ishlash va tahlil qilish (epidemiologik diagnostika) epidemiologlar va SEO va ZHS muassasalarining boshqa mutaxassislari tomonidan operativ tartibda yoki retrospektiv epidemiologik tahlilni o’tkazish jarayonida amalga oshiriladi.