(untitled) (Innovate Conferences, 2025)
Ushbu maqolada odamning holatini ko‘rsatadigan, aks ettiradigan, uzatadigan jarayon ekspressiv harakatlar haqida so‘z boradi. Ekspressiv harakatlarning turlari ko‘pligi bois, uning mimika va yuz holati kodiga to‘xtalamiz. Ushbu kodlarni tahlil qilishda jahon va o‘zbek tilshunos olimlari V.A.Labunskaya, G.D.Tomaxin, R.X.Xayrulina, R.R.bobokalonov, N.I.Hayitova, D.N.Fayzullayevalar fikrlaridan foydalanildi. Espressiv harakatlar misollar yordamida izohlandi.