(untitled) (Innovate Conferences, 2025)
Джахон миқиёсида буйраклар дисфункциясининг (БД) келиб чиқиши ва патогенезини чуқурроқ ўрганиш, унинг ривожланиш механизмида Klotho оқсилининг тутган ўрнини аниқлашга қаратилган мақсадли илмий тадқиқотлар амалга оширилмоқда. Бу оқсилнинг буйраклар функцияси ва қон-томир системасидаги ўрни муҳим ҳисобланади. Klotho оқсили миқдорининг камайиши бу системалардаги патологик жарённи кучайтиради. Бу илмий ишда Klotho оқсили ва БД ривожланиши орасидаги узвий боғлиқлик ўрганилади.