KO‘P O‘LCHOVLI YEVKLID FAZOSI: O‘QITISH TEXNOLOGIYASI ASOSIDA YONDASHUV (Innovate Conferences, 2025)
Mazkur maqolada ko‘p o‘lchovli Yevklid fazosining matematik asoslari va ularni samarali o‘qitish texnologiyalari orqali o‘rganish muammolari tahlil qilingan. Tajriba asosida aniqlangan usullar talabalarning fazoviy tafakkurini shakllantirish, analitik fikrlashni rivojlantirish va yuqori darajadagi matematik kompetensiyalarni egallashlariga yordam berishi ko‘rsatib berilgan. Shu bilan birga, zamonaviy vizualizatsiya va interaktiv texnologiyalar qo‘llanilishi mavzuni chuqurroq o‘zlashtirishga ijobiy ta’sir ko‘rsatishi isbotlangan.